torek, 21. april 2015

POSKUSNA ODPRAVA 2015









V času od 11.4. do 14. 4 smo se kranjski gimnazijci udeležili poskusne odprave. Zlati mepijevci so svojo pot začeli že v petek 14.4. in sicer na Orehku pri Kranju. Dan kasneje, v soboto, 15. 4. so se jim pridružili še srebrni. Le ti so začeli v Topoljah. Bronasti mepijevci so štartali na isti dan, vendar iz druge destinacije, začeli so na PrTovču. Cilj vseh je bilo parkirišče od vznožju smučišča Cerkno.






Sledi popis odprave zlatega mepijevca.

Petek, 11.4.
4 skupine smo štartale pri železniškem mostu na Orehku. Pot smo nadaljevali s prečenjem Kranjsko-Sorškega polja proti Bitnjam. Od tam smo se vzpeli do Čepulj. Pot nas je vodila do vasi Bukovščica, preko Pozirnega do Topolj. Po zasluženi večerji smo se pogreli ob ognju ter zaspali pod toplarjem.











Sobota, 12.4.
Danes so se nam pridružili še srebrni mepijevci. Oni so odrinili pred nami tako da smo lahko malo dalje spali. Po zajtrku smo zagrizli v bližnji hrib. Prečili smo strmino in se zelo hitro značli v Lajšah. Sledil je kratek dvig ter nenaporna ravnina do Dražgoš, kjer nas je očaral razgled. Od tod je pot vodila do začetka Jelovice. Nekoliko zahtevnejši teren za orientacijo nas ni zavedel in sledil je le še spust do lovske koče v bližine vasice Prtovč. Kljub mrzlemu vetru, ki nam ni dovolil ognja smo se v spalnih vrečah hitro pogreli in zaspali.
















Nedelja, 13.4.
Za dobro jutro je sledil strm vzpon do Podna, kjer vodi tudi pot na Ratitovec. Mi smo izbrali smer "na dol" proti Torki, kjer smo se spustilo v Sorško dolino. Iz Podrošta je sledil strm vzpon do planote, kjer smo že videli cilje naslednjega dne. Sledil je še sprehod po Davči do nastanitve za ta dan.





Ponedeljek, 14.4.



Po vstajanju in zajtrku je sledil nepozaben vzpon na Porezen. Nekaj sto metrov pod vrhom smo odložili težke nahrbtnike in stopili na najvišjo točko. Vzpon z izjemnim vremenom in razgledom prav nobenega ni pustil hladnega. Še pod vtisom Porezna smo se počasi spuščali proti smučišču Cerkno, ki je bil naš cilj.
Po refleksiji smo se z avtobusom utrujeni, vendar z veliko novih doživetij odpravili proti Kranju.





Na odpravi smo odkrili še nekaj pomanjkljivosti, ki jih bomo popravili na glavni odpravi. Preizkušali smo tudi našo telesno pripravljenost in ugotovili da z nekaj vaje ne bo pretežka niti glavna odprava, ki se približuje z neznansko hitrostjo!
















Ni komentarjev:

Objavite komentar